Ik was nog vrij jong dat het voor mij al duidelijk was dat ik een voorliefde had voor paarden.

Waar dit vandaan komt is mij nog steeds een raadsel want mijn familie heeft hier niets mee, ze hadden er dan ook moeite mee dat ik zo klein als ik was een eigen paard wilde hebben.

Maar het is er gekomen, een kleine uk als ik was had mijn eigen paard, ik moet zeggen de tijd van mijn leven, van alles mee beleefd, zoals samen dagen rond gezworven met een beetje drinken en eten.

 We waren maatjes door dik en dun.

Leren paardrijden, 1e zelf ontwikkeld en daarna les gekregen al  gauw zat ik in de wedstrijden, helemaal top. Bleek een natuur talent te zijn volgens iedereen.

Heb mooie resultaten behaald, zoal o.a. Utrechts kampioen/ CHIO Rotterdam/ samengesteld gereden/ enz.  maar dit al heel wat jaren geleden.

Ook mijn diploma’s gehaald om les te geven, maar al heel lang niet meer actief hierin.

Studeren/werken /kinderen, er was geen tijd meer voor serieus paardrijden.

Mijn laatste wedstrijdpaard is bijna 30 jaar geworden en thuis overleden, het was een Amor x Nicolaas, heerlijk paard, kreeg helaas in zijn toptijd een losse hoefwand waardoor hij stil kwam te staan, mede hierdoor voor mij een reden om te stoppen met rijden.

Achteraf nooit moeten doen, maar achteraf is altijd makkelijk praten.

Waarom zeg ik dit en weet ik dit. Komt nl. dat mijn dochter Jacky de boel weer aangewakkerd heeft.

We hadden nl. nog een paar pony’s thuis staan, waar Jacky ook weer zo klein als ze was op wilde rijden ja de geschiedenis herhaalde zich.

Ik had al mijn spullen  nog, Jacky haalde alles uit het stof en begon op haar manier te rijden hoe herkenbaar. Ik wilde eigenlijk niet helpen want wist uit ervaring hoeveel tijd hierin ging zitten en dacht ze wordt het zo zat dus dan stopt ze wel. Maar nee  ze ging door.

Gevolg we hebben de draad weer opgepakt. Een newforester stalnaam aangevraagd en in een hele lange tijd 2 veulens gefokt. Topspinner Spirit, springt op het allerhoogste niveau en Topspinner Vlinder zij is geboren 2012, is dus nog superjong we hopen dat zij net zo’n schitterende toekomst krijgt als haar broer Spirit.

We hebben een paar jonge paarden gekocht, KWPN’ers en Oldenburgers en verwachten onze eerste 2 veulentjes in 2015.

Eindelijk onze eerste fokproducten.

Dit alles doet zo goed en was eigenlijk de ontbrekende factor welke ik mijn leven onbewust heb moeten missen. De passie van het hebben en kijken naar deze rijkdom van mijn paarden is de beste medicijn die je maar kunt bedenken, voor mij een ongekende voldoening en moeilijk in woorden uit te drukken. De kenners weten wat ik bedoel te zeggen.

Ben dus geen onbekende met paarden, maar mede door mijn dochter Jacky en mijn inmiddels overleden man weer helemaal terug bij de paarden. Ook dank zij de hulp van mijn zoon Michael is het haalbaar om dit alles werkbaar en te kunnen realiseren.

José Bijleveld